Bogusia Gauden

Balletpædagog og koreograf Bogusia Gauden er født i Polen og uddannet som professionel balletdanser på den statslige balletskole i Gdansk. Hun har akademisk diplom fra det statslige institut for teaterkunst i Moskva som balletpædagog og balletmester i klassisk ballet med praktikophold på Vaganova Akademi og Kirow teater i Skt. Petersborg, derfor undervises der i DACB efter den russiske balletskole Vaganova.
Bogusia Gauden kom til Danmark i 1985 og har siden arbejdet på forskellige teaterskoler på Fyn, (bl.a FAME) og været koreograf på en del forestillinger. Fra 1993 har hun undervist i ballet samt lavet koreografi og forestillinger på DACB.

I 1995 blev den oprindelig skole, City Ballet, stifter. I forbindelse af 20 år skolen jubilæum har City Ballet omdannet sin profil og blev til Danseakademi.
Bogusia Gauden kan kontaktes på mail: danseakademi@cityballet.dk og træffes udenfor undervisningstiden på : 2164 5251.

”Jeg lægger i mit arbejde med eleverne vægt på, at de opnår en vis rutine i den daglige træning. Derfor er det vigtigt for mig, at alle møder op til hver time eller prøve.

Børn og unge i alderen 5-16 år har mulighed for at være med i den årlige juleforestilling for fynske institutioner. Man danser på tværs af holdene og indøver dansenumre og deres sammenhæng. Hvert år i marts har elever fra 7-16 år mulighed for at deltage i Store Balletskoledag på Det Kongelige Teater.

Kulturelle og venskabelige udvekslinger med udenlandske skoler udgør en vigtig del af City Ballets virke. Igennem årene har City Ballet besøgt – og haft genbesøg – af blandt andre Szkoła Tańca i Baletu “Fouetté”, Polen, Ecole de Danse, Frankrig, Arts Ballet Theatre of Florida, USA og Associazione Danza “Madame Pavlova”, Italien.

Hvert år deltager en gruppe rutinerede elever i en International Festival for unge dansere som afholdes på skift i deltagernes lande – i 2004 og 2009 var Odense værtsby.”

 

Bogusia Gauden was born in Poland, where she graduated as ballet dancer from the State Ballet School in Gdansk. She graduated afterwards from the State Institute of Arts Lunacharsky G.I.T.I.S. in Moskow as ballet teacher and choreographer in classical ballet. Bogusia has accomplished practical training at the Vaganova Academy at the Kirov Ballet in St. Petersburg. Bogusia came to Denmark in 1985 and has since the beginning worked as a ballet teacher at different theatre schools in Funen (FAME among others) and as a choreographer at several performances. Since 1993 Bogusia Gauden is teaching ballet, making choreography and performances within City Ballet. Teaching is based on the Russian system Vaganova.