TUREN GÅR TIL PERU! 22.-29. september 2019

Om deltagelse i

den Internatonale Dansefestival for unge dansere

Den Internationale Dansefestival for unge dansere er en årlig tilbagevendende begivenhed, som City Ballet deltager i. Festivalen er resultatet af e mangeårigt samarbejde mellem flere balletskoler fra hele verden. City Ballet har været med fra starten sammen med skoler fra Polen og USA. Den første festival afholdes i Odense i maj 2004. Med tider kom Tyskland som faste medlem, og oftest deltager andre skoler et år eller to. Festivalen foregår på skift i USA, Tyskland, Polen og Danmark, med afstikkere nogle år til andre skoler i andre lande, senest Peru.

Herunder lidt om forventningerne til deltagelse i festivalen:

Der er en begrænsning af deltagere på 8 dansere og 2 voksne fra hver balletskole.

Det vigtigt at udvælge deltagerne til festivalen meget omhyggeligt. Vi skal lave den bedste og seværdige forestilling, og det kræver de rigtige dansere. Danserne skal være dygtige, og de skal være bedst egnet til den givne rolle.

Det kræver også stor selvstændighed at deltage i festivalen. Sjælden overnatter vi på hotel – som regel i private hjem. Det forventes, at man spiser det, der bliver serveret – når det serveres. Ofte på andre tidspunkter end derhjemme. Det forventes altså, at man kan indordne sig efter forholdene. Ligesom værtslandets familier åbner deres døre for os, når vi kommer, forventes det også, at I er parate til at huse en danser eller to, når vi er værtsland og der kommer mange gæster.

Man betaler selv for transport og lommepenge.

Alle andre udgifter tager værtsskole og værtsforældre sig af.

Derfor:

Er man forhindret i at indlogere gæsteelever,

skal man være indstillet på at bidrage økonomisk (ca.1000 -1500 kr.) til deres kulturelle program.

 

Derfor forventes det, at man også tager i mod tilrejsende gæster, hvis man selv deltager i udvekslingsrejser.

Sidst men ikke mindst er der meget ventetid. Når vi skal træne eller optræde, er der ofte meget ventetid. Tit er der ikke meget plads, og man skal være stille. Så der kræves tålmodighed og meget udholdenhed.

Vi rejser som et hold og derfor bliver holdet sat, så vi passer sammen og danner en enhed.

Alle deltagere er garanteret en oplevelse for livet.